Simple Minds
Date 
21.05.2022Saturday
Time 
18:30Doors
20:00Expected concert start

SIMPLE MINDS

Det er en imponerende karriere, som barndomsvennerne Jim Kerr og Charlie Burchill kan prale af, efter de i slut 70’erne dannede bandet Simple Minds. De udgav i 1979 debutalbummet Life in a Day med fødderne solidt plantet i punk-miljøet, men der skulle vise sig at være meget mere end punkens typiske tre akkorder, der trak i dem. Med en stor interesse i den elektroniske genre udviklede de nemlig hurtigt deres lyd, hvilket manifesterede sig med udgivelsen af Empires And Dance i 1980.

Da gruppen i 1985 udgav kæmpehittet ”Don’t You (Forget About Me)”, var der ingen vej tilbage, og i dag kan de prale med at have solgt mere end 60 millioner plader.

Uden at have gået på kompromis med deres musikalske identitet har Simple Minds mestret udviklingens kunst med genremæssige eksperimenter, der spænder over punk og art-rock til pop og gospelreferencer. Mens man har set mange bands miste grebet, jo flere plader de har føjet til repertoiret, er det gået lige omvendt for Simple Minds, der med albummet Walk Between Worlds fra 2018 strøg ind som #4 på UK-hitlisten – deres bedste placering i 23 år.

På en scene er Simple Minds’ præstationer lige så prangende som på plade, og man er garanteret godt selskab, når Jim Kerr og co. træder frem foran et publikum. Hundredevis af koncerter har ikke tæret på spilleglæden, så der er lagt i ovnen til to aftener i musikalsk verdensklasse, når det legendariske stadionrockband inviterer deres danske fans med på deres 40 Years of Hits Tour 2022.