Sigur Rós
Date 
22.10.2022Saturday
Time 
18:30Doors
20:00Expected concert start

Sigur Rós

Den islandske trio har føjet flere datoer til deres omfattende verdensturné, hvilket den 22. oktober 2022 bringer dem forbi K.B. Hallen i København til deres første danske koncert i fem år.

 

Sigur Rós kunne sidste måned løfte sløret for den nordamerikanske del af deres kommende verdensturné, og i dag følger en række datoer i Europa – herunder Danmark.

 

Gruppen er i gang med at skrive og indspille deres første nye studiealbum siden Kveikur fra 2013og de vil til koncerten i K.B. Hallen både lufte nogle af de nye sange såvel som perler fra deres anmelderroste bagkatalog, der spænder over 25 års musikalsk virke.

 

De to originale medlemmer Jónsi og Georg Holm sagde i 2018 farvel til trommeslager Orri Páll Dýrason og har til gengæld budt velkommen til tidligere keyboard-spiller Kjartan Sveinsson, som er vendt tilbage til bandet efter godt ti års fordybelse i andre projekter.

 

Sigur Rós fik deres store internationale gennembrud med deres andet album Ágætis Byrjun tilbage i 1999. Siden har de formået at lande seks #1 plader i Island, to platinsælgende album og udsolgt koncerter verden over takket være deres unikke atmosfæriske rock, der konstant balancerer mellem det intime og det majestætiske med Jónsis hjemsøgende falset som rød tråd. 

 

Jónsi har de seneste år blandt andet fokuseret på sit soloprojekt, der har budt på samarbejder med artister som Robyn og Elizabeth Fraser fra bandet Cocteau Twins og udgivelsen af sidste års Obsidian, som GAFFA anmeldte med fem ud af seks stjerner.

Sidste gang Sigur Rós gæstede Danmark i 2017, indhyllede de Forum i deres filmiske lydunivers med en stjerneregn til følge fra både Soundvenue og GAFFA. Året forinden havde de lagt vejen forbi NorthSide i Aarhus – en koncert som GAFFA også honorerede med seks ud af seks stjerner og ordene: ”Det var en magtdemonstration af den fineste lydkunst”.

Det er et band i verdensklasse, der endelig vender tilbage til Danmark, når Sigur Rós indtager K.B. Hallen den 22. oktober 2022.

 

By loading this player, You accept
Spotify’s privacy policy.

Load player