Dermot Kennedy
Support: Miya Follick
Date 
10.03.2023Friday
Time 
18:30Doors
20:00Expected concert start

Dermot Kennedy

Support: Miya Follick

Den irske singer-songwriter med den store stemme gæster K.B. Hallen i København fredag den 10. marts 2023.

Den 4. november udgiver Dermot Kennedy sit andet album Sonder, som markerer et nyt kapitel i den succesfulde kunstners karriere. Albummet lander i kølvandet på tre hæsblæsende år, hvor den unge irer, siden udgivelsen af sit debutalbum i 2019, har set sin fanbase eksplodere ligesom de efterhånden svimlende streamingtal.

Han har turneret med Shawn Mendes, været nomineret til en BRIT Award i kategorien ’International Male Solo Artist’, rundet 4 milliarder streams, gået platin i mere end 12 lande og solgt hundredtusindvis af koncertbilletter – for at nævne et lille udpluk af de seneste års bedrifter.

Titlen på sit kommende album har Kennedy fundet i bogen ’The Dictionary of Obscure Sorrows’, hvor ordet ”Sonder” beskrives som ”erkendelsen af, at hver tilfældig forbipasserende, du møder, lever et lige så hektisk og komplekst liv som dig selv.”

Titlen og dens betydning er et klart eksempel på Kennedys jordnærhed og forbindelse til menneskerne omkring ham. Han har en evne til at sætte ord på livet på en måde, hvor alle kan være med, og er heller ikke bange for at skrive sine erfaringer med angst og imposter-syndrom ind i sine tekster. Den form for ærlighed er en af hovedingredienserne i hans succes, som også bygger på lige dele eminent historiefortælling, fængslende melodier og selvfølgelig den karakteristiske kraftige vokal.

Kennedy har været gavmild med smagsprøver på det kommende album, hvorfra lead-singlen ”Something to Someone” allerede har rundet mere end 20 millioner streams. Tracklisten tæller også klaverballaden ”Innocence and Sadness” og pop-bangeren ”Kiss Me”, som han har skrevet sammen med Dan Smith fra Bastille, KOZ (Kendrick Lamar, Dua Lipa) og Steve Mac (Pink, Ed Sheeran).

Roden i Dermot Kennedys musikalske virke ligger dog i live-universet. Han startede med at optræde på gaden med sin guitar, og hans erfaring som omvandrende troubadour har kastet en autenticitet af sig, som også er at mærke, når han i dag spiller i udsolgte arenaer.

GAFFA kaldte ham ”fortrinlig”, da han i 2019 optrådte i teltet på Tinderbox, og Shawn Mendes, Dua Lipa og Taylor Swift er alle selverklærede fans. Der er nok at se frem til, når Dermot Kennedy synger K.B. Hallen op med sit nye album i bagagen fredag den 10. marts 2023.

Billetsalget starter fredag 14. oktober 2022 kl. 10.00 via Billetlugen.
Modtagere af DTD Concerts’ nyhedsbrev har dog allerede fra onsdag den 12. oktober kl. 10.00 mulighed for at købe billetter i forsalg.