Conan Gray
Support: Mallrat
Dato 
07.05.2022Lørdag
Tid 
18:30Dørene åbner
20:00Forventet start

Conan Gray

Support: Mallrat

Popkometen og internetsensationen Conan Gray tager revanche med sin første koncert i Danmark og KB Hallen, godt to år efter han skulle have spillet på Store VEGA.

NME kaldte ham en af de mest spændende nye navne i 2020, og Gaffa fulgte op året efter og pegede på ham som en af dem, der bliver store i 2021. Men nu, når 2021 bliver til 2022, får den amerikanske singer-songwriter Conan Gray omsider muligheden for at indfrie sit enorme potentiale, når publikum langt om længe får muligheden for at se, høre, føle og ikke mindst omfavne den unge amerikaner, der har konverteret sin titel som internetsensation til indiepop-komet.
 

Kort efter coronakrisen brød ud herhjemme, udkom Conan Grays debutalbum, 'Kid Krow', med en kæmpe succes til følge. Albummet, der byder på hits som 'Maniac' og 'Heather', gik hele vejen op på en femteplads på Billboard 200-listen, hvilket var den højeste placering i hele 2020 for en albumdebutant. 'Kid Krow' er et coming of age-værk, hvor Conan Grays fortællinger om en hård opvækst sammen med hans hans flotte stemme høstede store roser fra anmeldere og fans – og af Taylor Swift og Billie Eilish – og albummet tog endnu en tur på hitlisterne over hele verden, da 'Heather' blev et kæmpe TikTok-hit i august 2020.
 

Længe inden da markerede Conan Gray sig for alvor på YouTube med coverindspilninger af alt fra Audrey Hepburn og Frank Ocean til Lorde og The 1975 og ikke mindst som vlogger, hvor han ærligt og inviterende taler ud om livets op- og nedture som ung amerikaner med irske og japanske rødder for sine følgere, der i dag har rundet fire millioner. De musikalske drømme, der har været et gennemgående tema på Conan Grays YouTube-profil, blev indfriet i 2018 med debut-ep'en 'Sunset Season' – produceret af Dan Nigro (Lewis Capaldi, Caroline Polachek m.fl.) – der blev hyldet for dens lyriske dybde, og hvor numre som 'Idle Town' findes.
 

Conan Gray besidder en sitrende indiepop-lyd med lofi-elementer, hvilket ikke overraskende har ledt til, at den unge amerikaner i dag kaldes en bedroom pop-stjerne, og Conan Gray er blevet kaldt "the pop prince for sad internet teens" i Teen Vogue. Conan Gray skulle have spillet i Store VEGA blot en måned efter udgivelsen af albumdebuten 'Kid Krow', men nu kan Danmark endelig byde en af fremtidens helt store stjerner velkommen.