The Lumineers
Dato 
09.02.2022Onsdag
Tid 
18:30Dørene åbner
20:00Forventet start

The Lumineers

I en tid hvor soloartister i høj grad dominerer hitlisterne, er det få bands, der formår at ramme samme kommercielle succes. Det gjorde The Lumineers dog, da lyden af ”Ho Hey” i 2012 spredte sig som en steppebrand over det internationale musiklandskab. Singlen, som var at finde på deres selvbetitlede debutalbum, var med til at sikre dem hele to GRAMMY® Award-nomineringer – blandt andet for Best New Artist. Og da de i 2016 udgav albummet CLEOPATRA med den udødelige single ”Ophelia” på, blev hypen kun forstærket. 

Senest har det amerikanske band med Wesley Schultz og Jeremiah Fraites i front annonceret deres fjerde album BRIGHTSIDE, som lander den 14. januar 2022 og bliver gruppens første nye musik i mere end to år. Annonceringen kom sammen med udgivelsen af titelnummeret “Brightside” og en liveoptræden på Jimmy Kimmel Live! samme dag. 

Ligesom resten af verden, skulle The Lumineers arbejde under en ’new normal’, da Coronapandemien satte en stopper for den omfattende turné, de i kølvandet på deres 2019-album III, var fem måneder inde iDa turnéen pludselig stoppede, tog gutterne hul på en ny kreativ proces, og udover at indspilningsprocessen var anderledes fra gruppens tidligere plader, så voksede musikken også i takt med, at Schultz og Fraites skulle navigere deres nye tilværelse. Mens deres tidligere udgivelser i høj grad har kredset om en kerne af stærk historiefortælling, består BRIGHTSIDE i langt højere grad af musikalske fortolkninger af følelser. 

Selvom pladen blev til i usikre tider, så blev BRIGHTSIDE et mere optimistisk album end forgængeren. Det er et album formet af spontanitet, legesyge, forstærket kreativitet og ikke mindst åbenhed, der er med i bagagen, når The Lumineers igen tager på turné.

Orkestret har flere gange høstet roser for deres liveshows både i og uden for Danmark, og de er generelt kendt for deres på én gang intime og energiske fremtoning på scenen. Efter den bratte afbrydelse af deres seneste turné og med det nye album i baghånden er der lagt op til et brag af et comeback! 

Glæd dig til at varme dig på The Lumineers’ lune folk, når de aflægger K.B. Hallen visit til februar!