King Krule
Dato 
07.03.2020Lørdag
Tid 
18:30Dørene åbner
20:00Forventet start

King Krule

Det er stort set lige så umuligt at finde en dårlig anmeldelse af King Krule, som det er at definere hans musik. Da han som bare 19-årig tilbage i 2013 udgav sit debutalbum ’6 Feet Beneath the Moon’ cementerede britiske Archy Marshall sit kunstneriske alias som et af de mest helstøbte og nytænkende på den internationale musikscene. I et mørkt og dystert krydsfelt mellem jazzede akkordprogressioner, hiphop-beats og punk-attitude crooner King Krule sig igennem eksistentielle refleksioner over livets skyggesider.

Selvom King Krule efterhånden har lavet musik i en årrække – han udgav sine første EP’er i en alder af 16 år – er det blot tredje gang, at han gæster Danmark, når han i 2020 indtager K.B. Hallen. Da han i 2014 gav sin første danske koncert i Pumpehuset, kvitterede både GAFFAs og Soundvenues anmelder med fem stjerner, og til britens sidste danske koncert i Store VEGA i 2017 kastede sidstnævnte hele seks stjerner efter King Krules ”perfekte kontrollerede kaos” af en koncert og skrev blandt andet: ”King Krules diffuse univers er ét stort kaos. Denne aften blev det leveret kontrolleret, kontant og kalejdoskopisk, så hans bluewave fik tusinde virtuose kulører.”

King Krule har med andre ord masser at byde på, når han i foråret gæster Danmark, foruden en tilgang til musikken, der gør den uundgåelig at blive fascineret af.