Cheff Records 10 års jubilæum
Dato 
15.10.2021Fredag
Tid 
18:30Dørene åbner
20:00Forventet start

Cheff Records 10 års jubilæum

CHEFF RECORDS FEJRER JUBILÆUM

 

I 2021 er det 10 år siden at CHEFF ændrede dansk rap for altid. Til efteråret fejres jubilæet med en kæmpe koncert i K.B. Hallen!

 

For de fleste er det nok let at huske, da KIDD, TopGunn, Klumben og ELOQ pludselig kom ridende ind på den danske musikscene på en tsunami af medvind så stor, at CHEFF RECORDS på rekordtid kunne lægge soundtracket til en hel ungdomsgeneration. Med en blanding af enormt talent, god forretningssans og en bekymringsfri fremtoning udviskede de datidens genredefinitioner og gjorde et hyggeprojekt til populærkultur i et omfang, som dansk rap aldrig tidligere havde formået. 

 

Set indefra var det hele bare noget, der skete. En hurtig overgang fra at sidde og indspille på et drengeværelse til at spille legendariske koncerter til Distortion og i Store Vega og have sine sange på repeat til alle fester i landet. Der var ingen planer eller strategiske overvejelser bag succesen, så der skulle gå nogle år og en podcast, før det rigtig gik op for dem, at dét, de havde skabt, var en milepæl i dansk musik. 

 

”Det var svært at tage det hele ind, fordi alt skete i et voldsomt tempo, og vi voksede op i oplevelserne. Det var egentlig først, da vi lavede "Den nye stil"-podcasten, og vi efterfølgende hørte vores egen historie igennem, serveret og tilrettelagt af DR-holdet, at det ramte os. Det var jo ikke planlagt, det vi havde gang i - men hold kæft, hvor var det egentlig sygt,” siger KIDD.

 

Helt uden hensigt ruskede den ukendte gruppe af originale lyddrenge godt op i normerne på den danske musikscene og overtog den, og i anledningen af efterrefleksion og deres tiårs jubilæum er de gået sammen for at fejre, at det skete. 

 

Original livsstil siden 2011

Den 1. marts lander første single fra CHEFF RECORDS nye projekt. I bund og grund er alle medlemmer de samme. Den eneste forskel er, at alle har ”løftet deres egen biks”, somELOQ beskriver det, og det kan mærkes på musikken. 

 

”Alle har enorm respekt for hinanden, fordi vi hver især har gjort så meget siden. Det er sejt. Vi har været væk fra hinanden, men alle har fulgt med, højnet niveauet og haft succes med deres. Vi er fulde af gode oplevelser og har lavet nogle sindssyge ting, og det smitter af på produktet,” forklarer han.

 

De ved alle, at de skabte deres levevej tilbage i 2011. I dag laver Klumben dansktop og var kilden til det største pophit i 2020, ”Solhverv”, sammen med Humørekspressen og Lord Siva. ELOQ har arbejdet med MØ og The Minds of 99 og laver musik til den nye sæson af Borgen og andre kommende Netflix-serier. KIDD har som få andre på den danske scene opnået at blive en levende legende, der kan spille otte udsolgte koncerteri Store Vega, når han vil, mens TopGunn er blevet entreprenant hitproducer med over 100.000.000 streams. 

 

Den 15. oktober 2021 afholder CHEFF RECORDS en kæmpe 10 års jubilæumskoncert i K.B. Hallen!