Black Pumas
Support: Angélica Garcia
Dato 
08.11.2024Fredag
Tid 
18:30Dørene åbner
20:00Forventet start

Black Pumas

Support: Angélica Garcia

Black Pumas inviterer til soulfest i K.B. Hallen

Efter en forrygende koncert på Roskilde Festival 2022 vender den amerikanske soulgruppe tilbage til Danmark, hvor de giver koncert i K.B. Hallen den 8. november.

Siden Black Pumas blev dannet i Austin, Texas i 2018, har den amerikanske gruppe med raketfart manifesteret sig som en af den moderne souls allerstærkeste nye navne. Opskriften er lige så simpel, som den er svær at mestre: klassisk soul med blæsere, patos, vokal ekspressivitet og smittende melodiøsitet.

Black Pumas er dog mere end en (vellydende!) anakronisme. Producer og multiinstrumentalist Adrian Quesada og sanger og sangskriver Eric Burton, der udgør gruppens kerne, udvider således også genrens klassiske skabeloner, som man kender den fra Motown og Stax Records, med psykedeliske elementer og inspiration fra moderne urban-musik.

Da makkerparret mødtes i 2018, var Quesada allerede en Grammy-nomineret producer, men på jagt efter nye samarbejder. Burtons udtryksfulde stemme flugtede perfekt med de sangskitser til funky retrosoul, som han gik og barslede med – og resten er historie!

I 2019 udkom det selvbetitlede debutalbum, der blev rost af bl.a. Pitchfork, Mojo, Uncut og Q Magazine. Og det var dog ikke kun anmelderne, der tog godt imod Black Pumas: i 2020 blev de nomineret til en Grammy som ”Best New Artist” – og året efter modtog de yderligere tre nomineringer, bl.a. for ”Album of the Year”. Et andet tegn på gruppens popularitet og anerkendelse er, at de var blandt de optrædende (online, på grund af corona) til Joe Bidens præsidentindsættelse i 2021.

Sidste år udkom Black Pumas’ andet album, ”Chronicles of a Diamond”, med flere sjælfulde ørehængere, der fandt lyttere over hele kloden. Albummet gik således bl.a. top 20 i Tyskland, Belgien, Holland og Schweiz. Anmelderne var også begejstrede. The Guardian gav albummet maksimale fem stjerner, og herhjemme kvitterede GAFFA med fire flotte stjerner under overskriften ”Sjælfulde sange fra en af tidens helt store stemmer”.

En stor del af Black Pumas attraktion er deres intense liveshows, hvor Burtons formidable vokal og showmanship sætter ild til en kæmpe soulfest. Det gav han prøver på på Roskilde Festival 2022, hvor gruppens koncert på Avalon var et kæmpe tilløbsstykke, som mange måtte gå forgæves til. GAFFA’s udsendte belønnede præstationen med fire store stjerner og kaldte det en ”stilsikker opvisning i amerikansk musikhistorie”.

Hvis man dengang gik glip af den amerikanske soul-tornado, er der heldigvis håb. For fredag den 8. november vender Black Pumas tilbage til Danmark, hvor de giver koncert i K.B. Hallen.